Fra Athelas nr. 5, 1994, copyright Imladris - Danmarks Tolkienforening

Er Tolkien fynbo?????

Nej, det er han sandsynligvis ikke, men det var lige før, at man kunne fornemme den afdøde professors sjæl tilstede i Odense i weekenden 11.­ 13. februar. Med Lars Physants billeder i hovedet og med Aks' musik i ørene følte man sig næsten hensat til Midle-earth under elvernes herredømme i den første alder, eller var det bare et genskær fra Valinor, som var undsluppet og kom til os som en trøst i denne triste magiløse verden.

Jeg ved det ikke, men jeg ved, at der var alt for få, som gjorde sig den ulejlighed at tage til Fyn i den weekend. I hvert fald når man tager i betragtning, hvilken stemning der var.

Vi (Mads V.S., Lars­Terje og undertegnede) ankom først sent fredag aften, og forventede at se tonsvis af glade hobbitfolk (hvilket jo må være elverfolk nu) storme rundt og prøve at få sat lidt hygge i stuen. Men nej. Kun tre personer fandt vi, da vi arriverede på adressen. Der stødte dog heldigvis et par stykker mere til i løbet af aftenen, men alt i alt var vi for få under hele sceancen.

Det blev lørdag, som det nu engang har for vane at gøre, og vi tog alle ned for at se den udstilling, som Jørgen Mathiasen havde fået stablet på benene, og det var en fryd for øjet at se, at et medlem havde taget så stort et initiativ. Offentligheden gav også Jørgen et skulderklap, idet folk sørgede for at troppe op til udstillingen og den efterfølgende koncert. Og hvilken koncert. Aks gav den på alle tangenterne, og sjældent har jeg i samme grad følt mig hensat til drømme som med denne musik. En kvartet som spiller fuldstændig akustisk, og som har fundet de gamle instrumenter op af dragkisten, er lige hvad der skal til for at få elverne til at danse for mine øjne.

Det gjorde de også, da vi vendte tilbage til hytten, og Jørgen gik i gang med en lysbilledserie, akkompagneret med lidt idyllisk musik. Endnu engang en stor tak til Jørgen for hans store arbejde med at skabe stemninger, det har helt sikkert gjort den tur til en af de bedste oplevelser, jeg har haft i foreningen. Synd at der ikke var flere til at overvære den.

Søndag brugte vi så til at få sat orden på nogle ting. Det blev besluttet, at når Lars­Terje har lavet Athelas 5, så tager Jørgen over og laver 6'eren. Det blev også besluttet, at der skulle laves en englesk Athelas-udgave, som skulle bruges til salg til vores udenlandske venner, og som et samlerobjekt for os danskere. Der er desuden blevet lavet en plakat til det i Odense, og idet vi har fået for mange af dem, er det blevet besluttet, at de kan købes for 15 kr. stykket ved henvendelse til vores kære formand. Selvfølgelig er det ikke rene laurbær, vi har med fra Odense. Vi blev desværre nødt til at underkende det regnskab, som Sune så mesterligt, næsten, har fået styr på. Dette skal ses i det lys, at Sune ikke har haft mulighed for at styre, hvilke udgifter der har været, idet kun Lars­Terje og Inge har haft hæveret til kontoen, og at Sune først fik tilkæmpet sig posten som kasserer efter, at der havde været nogle alt for store udgifter til Athelas 1.

Men nu til den spændende del. Vi har fået et nyt navn. Godt nok var der kun 14, som reagerede på den skrivelse, som var blevet lavet, men vi er da i hvert fald kommet til at hedde.......

...........tam da da dam da da....

........Imladris ­ Danmarks Tolkienforening......

Hvilket jo er Elronds sidste hjemlige hjemsted "Kløvedal".

Med disse vise ord vil jeg slutte min beretning fra Odense. MEN jeg har lige en sidste ting inden jeg slutter.

Der er SGU' for mange sløve hoveder i denne forening. Kan det virkeligt passe, at der kun er 14, som er interesserede i, hvad vi skal hedde?????

Kan det virkeligt passe, at der kun dukker 15 mand op til vores Medlemsting???? Er der virkeligt ingen, der gider have nogen medindflydelse på, hvad der sker????

Jeg kan kun råbe højt om, at jeg ønsker flere aktive i foreningen. Men det bliver SGU' jer, som kommer til at gøre noget ved det, hvis der skal ske noget. NÅ!!!

Må for evigt inspirationen fylde jer med Elbereths håb.

Namarië sermi ­ Daeron, Kurt Nielsen.

Vedtægter for Imladris ­ Danmarks Tolkienforening

§1: Foreningen hedder Imladris ­ Danmarks Tolkienforening og har hjemsted i Danmark.

 

§2: Imladris søger at udbrede kendskabet til J.R.R. Tolkien og hans værker samt at formidle oplevelser i forbindelse med disse.

 

§3: I den udstrækning medlemmernes initiativ og virkelyst tillader, vil foreningen afholde arrangementer; disse kan enten være åbne for alle interesserede eller kun for medlemmer. Rådet kan søges om tilskud til aktiviteter, så som udgivelse af medlemsblade, afholdelse af særlige arrangementer med videre.

 

§4: Enhver der er interesseret kan blive optaget som medlem. Medlemmer hæfter kun for foreningens økonomiske forpligtelser med deres kontingent. Hvis et medlem ikke har betalt kontingent, når fristen udløber, betragtes medlemskabet som ophørt. Udmeldelse på medlemmets initiativ kan til enhver tid ske ved skriftlig henvendelse til foreningens kasserer. Indbetalt kontingent tilbagebetales ikke.

 

§5: Rådet kan udelukke medlemmer, som modvirker foreningens arbejde. Udelukkelse af et medlem skal godkendes på det efterfølgende Medlemsting, hvor udelukkelsen skal begrundes af Rådet. Det udelukkede medlem har ret til at deltage i mødet under Rådets begrundelse og til at argumentere for sin sag.

 

§6: Kontingentets størrelse fastsættes på det ordinære Medlemsting og betales forud om efteråret. Rådet fastsætter betalingsfristen.

 

§7: Foreningens øverste myndighed er Medlemstinget, hvortil alle foreningens medlemmer har adgang og stemmeret. Ordinært Medlemsting afholdes hvert år i første kvartal efter skriftlig indkaldelse med mindst 1 måneds varsel. Sammen med indkaldelsen modtager medlemmerne oplysninger om evt. indkomne forslag til dagsordenen. Sådanne forslag skal være Rådet i hænde senest 1. december. Eventuelle ændringsforslag skal være Rådet i hænde senest 14 dage efter at indkaldelsen til Medlemstinget er modtaget.

 

§8: I de tilfælde hvor Rådet anser en afstemning per brev for at være den mest velegnede procedure, kan en sag afgøres på denne måde. Ved brevafstemning skal forslaget ud til samtlige medlemmer senest 1 måned før stemmefristen udløber.

 

§9: Dagsordenen for det ordinære Medlemsting skal omfatte følgende punkter:

1. Valg af ordstyrer og referent, samt ordstyrerens godkendelse af

eventuelle fuldmagter fra medlemmer.

2. Rådets beretning.

3. Gennemgang og afstemning om godkendelse af regnskab og budget.

4. Fastsættelse af kontingent for det følgende regnskabsår.

5. Indkomne forslag.

6. Valg af rådsmedlemmer og suppleanter.

7. Valg af revisor og revisorsuppleant.

8. Eventuelt.

 

§10: Medlemstingets beslutninger træffes ved simpelt stemmeflertal. Hvis et medlem kræver det, skal afstemningen være skriftlig. Ved skriftlig fuldmagt kan hvert medlem under afstemninger være stedfortræder for et eller to fraværende medlemmer. Der kan ikke tages endelig beslutning om sager, som ikke er anført på dagsordenen. Medlemstingets beslutninger samt referat af forhandlingerne indføres i foreningens mødeprotokol.

 

§11: Ekstraordinært Medlemsting kan til enhver tid indkaldes af Rådet eller, hvis mindst en tredjedel af foreningens medlemmer kræver det. Senest to måneder efter at Rådet har modtaget et sådant krav med emne til dagsorden, skal tinget afholdes. Ekstraordinært Medlemsting indkaldes og forberedes som anført i §7.

 

§12: Foreningens daglige ledelse varetages af et råd bestående af fem medlemmer ­ heriblandt foreningens formand og kasserer. Til Rådets beslutningsdygtighed kræves flertal, og at alle fem rådsmedlemmer har afgivet deres stemme, eventuelt via fuldmagt. Ved beslutning om udelukkelse eller eksklusion af et medlem kræves der enighed blandt alle fem medlemmer af Rådet. Beslutninger der medfører, at foreningen påtager sig forpligtigelser ud over sin øjeblikkelige formue kræver ligeledes enighed blandt alle rådsmedlemmer. Kassereren eller to rådsmedlemmer varetager hæveretten til foreningens bankkonto, en af de to skal dog være formanden. Rådet kan tillige indbyde andre til deltagelse i Rådsmøder.

 

§13: For et år ad gangen vælger Medlemstinget en formand, fire rådsmedlemmer og to suppleanter, som supplerer for alle poster i Rådet. Herefter konstituerer Rådet sig. Kandidater til Rådet skal anmeldes til formanden og deres kandidatur offentliggøres ligesom forslag til dagsordenen. Desuden vælges for et år ad gangen en revisor og en revisorsuppleant; disse to må ikke være medlemmer af Rådet.

 

§14: Regnskabsåret løber fra 22. september til 21. september. Senest 21. november skal Rådet afgive regnskab og status for det forgangne år til revisoren, som kontrollerer regnskabet inden forelæggelsen for Medlemstinget. Revisoren skal tillige i løbet af regnskabsåret have adgang til at efterse regnskabet.

 

§15: Ændring af vedtægterne kan ske på ethvert Medlemsting, når forslaget er på dagsordenen, og når mindst to tredjedele af de afgivne stemmer er for forslaget.

 

§16: Beslutning om foreningens opløsning kan kun tages på et Medlemsting, hvor mindst halvdelen af foreningens medlemmer er tilstede, og hvis mindst tre fjerdedele af de afgivne stemmer er for forslaget. Er mindre end halvdelen af foreningens medlemmer til stede, kan Medlemstinget sende forslaget ud til afstemning per brev. Ved brevafstemning kræves ligeledes at tre fjerdedele af de afgivne stemmer er for forslaget. Medlemstinget afgør, hvad der skal ske med foreningens formue og ejendom, hvis det besluttes at opløse foreningen.

Vedtaget ved Medlemstinget i Odense søndag d. 13/2 1994

 

Chart.dk